Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Országzászló és Trianon emlékmű - Zebegény

Visegrád
További információ
A zebegényi országzászló és hősi emlékmű a  Zebegény fölötti Kálvária-dombon található, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Dunakanyarra. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


Az emlékmű elkészítésével Maróti Géza építészt, szobrászt bízták meg, aki bár elkezdte a munkát, az emlékművet nem fejezte be. 1960-as években az építményt kilátóvá alakították át, eredeti funkcióját pedig elhallgatták. 1996-ban az egyik oszlopon emléktáblát helyeztek el, felidézve a trianoni békeszerződést, majd megkezdődött a komplexum helyreállítása, az ezredforduló óta pedig ismét trianoni emlékhelyként működik. 2000. június 4-én hivatalos emlékünnep keretében avatták fel, és a történelmi Magyarország egyes régióiból hozott földet helyeztek el a talapzatánál.

A Trianoni emlékmű mellett látható a zebegényi hegyen a Kós Károly kilátó. A terveket Csóka Árpád készítette, felépítése alapján leginkább templomra hasonlít. A kilátót Kós Károlyról nevezeték el, a vörösfenyő torony alsó része székely kaput formáz, ezzel is tisztelegve az építész erdélyi származása előtt. A kilátóról csodás látvány nyílik Zebegényre, a Dunára és a Pilisre. Az emlékmű és a kilátó néhány perc sétára található Zebegény főterétől, így akár kisgyermekkel is könnyen meglátogatható.

 

 


 

Közeli fürdő

A visegrádi fürdő korszerű wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálfürdővel várja a vendégeket. A Lepence Spa az év minden napján látogatható. Az erdős hegyoldalba épült római és török hangulatú fürdő széleskörű wellness szolgáltatásokat biztosít és képzett szakemberekkel várja a vendégeket. A fürdőben egy 30-40 fokos tepidárium, a szuanaparkban pedig finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, három aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna található.

 

 


Fürdők
Lepence Spa