Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások

Ős-Dráva Látogatóközpont - Szaporca

Szaporca
További információ
A Harkánytól 14 km-re található Ős-Dráva Látogatóközpont Szaporca közelében található, ahol interaktív kiállításon vehetünk részt, megismerkedhetünk az Ormánság természeti értékeivel és hagyományaival. A változatos programokat kínáló központ minden korosztály számára remek kikapcsolódás. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 2000

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Fedett + Szabadtéri


A látogatóközpont 2015-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A főépületben a térség természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerkedhetünk meg, az ormánsági táj, a mocsarak, a legelők és az erdők élővilágát bemutató kiállításon vehetünk részt. A 60 fő befogadására alkalmas interaktív oktatóteremben a gyerekeket érdekes foglalkozásokkal is várják a felkészült oktatók. A látássérültek számára 4 különböző nyelven audioguide áll rendelkezésre.
Az épület kilátótornyából megtekinthetjük a környező tájat, közelében játszótér található, valamint egy tűzrakóhely szolgálja a kellemes kikapcsolódást. 
A főépülettől kb. 600 méterre a térségre egykor jellemző régi magyar háziállatokat bemutató majort alakítottak ki. A ma már ritkán látható állatok az őseink mindennapi megélhetését szolgálták. A majorban őshonos szürkemarha, mangalica, kecske, hucul ló, parlagi szamár, hortobágyi racka és cikta juh, valamint több régi magyar tyúkfajta látható.  
Az Ős-Dráva Látogatóközpont három különböző hosszúságú tanösvényét egyénileg vagy szakvezetéssel járhatjuk végig, a séta során megismerhetjük a Dráva természeti értékeit. Az interaktív elemekkel gazdagított ösvényen különböző programok is kérhetőek: madármegfigyelés és madárgyűrűzési bemutató, természetfotózás vagy éjszakai túra. 
A látogatóközpont minden korosztály számára kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosít, kerékpárt és sporteszközöket is lehet kölcsönözni. A nyári időszakban kenutúrák is indulnak, mely során felfedezhető a csodálatos táj. 
Megközelítéséről, árakról és nyitvatartásról bővebben ide kattintva tudhat meg többet. 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szaporca látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...