Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Palóc Ház

Parád
További információ
Parád legjelentősebb műemléke a Palóc Ház, melyben megtekinthetjük a jellegzetes palóc bútorokat, ruhákat, az udvaron a pajtát és az ólat a 150 évvel ezelőtti állapotnak megfelelően.
A palócok említésekor sokaknak jut eszébe Parád. A településen a népcsoport tiszteletére egy tájházat hoztak létre, ahol közelebbről ismerhetjük meg az életmódjukat és szokásaikat. Az ennek udvarán lévő lakóház mellett egy ólascsűrt, egy hidasólat és egy gémeskutat találunk. A lakószobába a pitvaron keresztül juthatunk el, amely inkább egyfajta tároló, mint lakóhelyiség – itt anno élelmiszert és más házi eszközöket tartottak. A családi élet színtere az egyetlen fűthető helyiség volt, a sarokban egy nagy, lapos kemencével. A háznak ez a része több funkciót látott el: itt főztek, étkezek, a kemencén pedig az idősek, illetve a gyerekek aludtak. Érdekesség, hogy a nők az éjszakát pitvarból nyíló hálókamrában, a férfiak pedig az istállóban vagy a padláson töltötték.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Parád látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Cifra Istálló és Kocsimúzeum
A parádi Cifra Istálló és Kocsimúzeum kiállításán díszes főúri hintókat és tartozékokat lehet megtekinteni.
 
Részletek

Recski Nemzeti Emlékpark
A Recski Nemzeti Emlékpark területén a kommunizmus évei alatt kényszermunkatábort működtettek. 
Részletek

Kékestető
A Kékestető a maga 1014 méterével Magyarország legmagasabb pontja, melynek klimatikus viszonyai, páratlan körpanorámája és tv-tornya sokakat vonz. 
Részletek

Egerszalóki tó
Az Egerszalóki tó remek kikapcsolódási célpont a horgászat szerelmeseinek és a természetkedvelőknek.
Részletek

Egerszalóki szőlő és bor
Egerszalókon csodálatos, riolittufába vájt pincék várják a borkedvelőket.
Részletek