Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók További ajánlatok

Pápai Esterházy-kastély és Várkert

Pápa
További információ
Pápa az Esterházy család birtokközpontjaként az 1700-as években élte fénykorát. Ekkor épült a késő barokk Esterházy-kastély, mely ma múzeumként funkcionál.
A kastély történetének kezdete egészen a 15. századig nyúlik vissza, amikor a törökök hadjárata szükségessé tette a város körüli földsánc kialakítását. A 17. században pusztító tűzvészek sajnos ezen az épületen is nyomot hagytak, ezért az egykori várat az 1740-es években a kor egyik nagy építészének tervei alapján elkezdték átépíteni. A kialakításának érdekessége, hogy az alapként használt várfalak lezárják a város Fő terének egy részét. A kastélyban tett látogatásunk alkalmával bepillantást nyerhetünk a barokk főúri élet hétköznapjaiba, vagyis egy olyan időutazásra indulhatunk, amely közelebb hozza az egykor itt élő grófok és grófnők hétköznapjait.
Az Esterházy-kastély mögött a birtok 100 hektáros angolparkja, közismert nevén a Várkert található, mely játszóterével és hangulatos sétaútjaival Pápa kedvelt pihenőhelye. Közeli látnivalók
Kékfestő Múzeum
A pápai Kékfestő Múzeumban három állandó kiállítás várja az érdeklődőket.
Részletek