Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Pápai Esterházy-kastély és Várkert

Pápa
További információ
Pápa az Esterházy család birtokközpontjaként az 1700-as években élte fénykorát. Ekkor épült a késő barokk Esterházy-kastély, mely ma múzeumként funkcionál.
A kastély történetének kezdete egészen a 15. századig nyúlik vissza, amikor a törökök hadjárata szükségessé tette a város körüli földsánc kialakítását. A 17. században pusztító tűzvészek sajnos ezen az épületen is nyomot hagytak, ezért az egykori várat az 1740-es években a kor egyik nagy építészének tervei alapján elkezdték átépíteni. A kialakításának érdekessége, hogy az alapként használt várfalak lezárják a város Fő terének egy részét. A kastélyban tett látogatásunk alkalmával bepillantást nyerhetünk a barokk főúri élet hétköznapjaiba, vagyis egy olyan időutazásra indulhatunk, amely közelebb hozza az egykor itt élő grófok és grófnők hétköznapjait.
Az Esterházy-kastély mögött a birtok 100 hektáros angolparkja, közismert nevén a Várkert található, mely játszóterével és hangulatos sétaútjaival Pápa kedvelt pihenőhelye. 

Járja be a Pápai Esterházy-kastélyt egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Nézzen körül a Pápai Esterházy-kastélyban!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Pápai Esterházy-kastélyról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pápa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...