Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Pécsi székesegyház

Pécs
További információ
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
A kereszténység már Szent István király kora előtt gyökeret vert Pécsen, ennek nyomán megalakult az első templom – bár erről keveset tudunk. A következő, 1009-ban létrejött templomról már többet tudunk. Sajnos a törökök ezt az épületet sem hagyták érintetlenül és bár csak az egyik felét használták iszlám templomként, nagyon sok pusztítást hagytak maguk után.
A Pécs belvárosában tett sétánk alkalmával érdemes ellátogathatunk a székesegyházba, amely négy főtornyával egyedülálló látványt nyújt az ország templomai között. A ma látható változatát három másik előzte meg, többször vált a csaták áldozatává. A mai neoromán megjelenést az 1800-as évek végén indult rekonstruáláskor nyerte el, amelynek során a kivitelezést alapjaiban gondolták újra.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Zsolnay múzeum
Pécs legrégebbi épületében található a Zsolnay Múzeum, mely bemutatja a Zsolnay-porcelán, az eosin és a pirogránit fejlődését és legszebb darabjait.
Részletek

Gázi Kászim pasa dzsámija
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Részletek

Ókeresztény sírkamrák
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
Részletek

Programajánló