Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Pécsi tévétorony és kilátó

Pécs
További információ
Pécs egyik jelképévé vált a tévétorony és kilátó, amely 197 méterével Magyarország legmagasabb épülete.
A Misina csúcsán álló épület kilátóján állva a város panorámája, a dombság és a Villányi-hegység tárul elénk. Ez hazánk legjobb adottságú kilátója, ahonnan tiszta időben akár 100 km-re is elláthatunk – ettől függetlenül akkor is érdemes felmenni, ha felhős az ég.
A Pécsi tévétoronyban található étteremben elfogyasztott ebéd vagy vacsora nem hétköznapi élmény, az üvegablakokon kinézve gyönyörű kilátás mellett hódolhatunk a gasztronómiai élvezeteknek. A 600 méteres tengerszint feletti magasságig gyorslifttel juthatunk fel, amivel olyan, mintha a város felett lebegnénk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Tettyei Mésztufa-barlang
Pécs természeti látnivalói között említésre méltó a Tettyei Mésztufa-barlang, melynek üregrendszere a mintegy tízezer éves, vastag mésztufában alakult ki.
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Zsolnay múzeum
Pécs legrégebbi épületében található a Zsolnay Múzeum, mely bemutatja a Zsolnay-porcelán, az eosin és a pirogránit fejlődését és legszebb darabjait.
Részletek

Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Programajánló