Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Pécsi zsinagóga

Pécs
További információ
A romantikus stílusban épület Pécsi zsinagógát 1869-ben avatták fel a 4 évig tartó építési munkálatok után.
Ma már kifogástalan állapotban csodálhatjuk meg, az 1980-as években kivitelezett felújításoknak – és az azóta tartó folyamatos karbantartásoknak – köszönhetően. Az épület látványvilágát emelik a sarkokra helyezett hagymakupolák, illetve a nagyméretű, díszes ablakok.
A feljegyzések tanúsága szerint Pécs területén már a törökök idején is éltek a zsidó vallás hívei, akik maradtak a kiűzés után. Sőt, a számuk folyamatosan bővült, így külön temetőjük és imaházuk lett, miközben felmerült az igény egy nagyobb zsinagóga iránt – amely a Dunántúl legnagyobbika lett. Az épület jellegzetessége a díszes óra, valamint a homlokzaton helyet kapó Mózes kettős kőtábla.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Ókeresztény sírkamrák
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Gázi Kászim pasa dzsámija
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Részletek

Programajánló