Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Péteri-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület

További információ
1976-ban nyilvánították védetté a Péteri-tavat, ami egy 740 hektáros védett madárrezervátum központjában helyezkedik el.
Kiskunfélegyháza és Szeged között haladva gyönyörű természeti látványban lehet részünk. Az  itt elhelyezkedő természetvédelmi terület része az 1950-es években kialakított Péteri-tó. Ennek környékét napjainkban szikes puszták, sós rétek és kisebb erdők ölelik körbe, de nem ez a természetvédelmi terület egyetlen látványossága. A környék élővilágába a Vöcsök-tanösvény nyújt közeli bepillantást, a megfigyelőtoronyból pedig a különleges madárvilágot kémlelhetjük. A madárrezervátum területén eddig több mint 200 fajt figyeltek meg, a leggyakoribbak közé tartozik a tőkés réce, a szürke gém és a csörgőréce.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kiskunfélegyházi Városháza
A kiskunfélegyházi Városházát 1909 és 1911 között építették szecessziós stílusban Vas József és Morbitzer Nándor tervei alapján.
Részletek

Hattyúház
A klasszicista stílusban épült kiskunfélegyházi Hattyúház Mayerhoffer János tervei alapján, 1819-1820 közöt készült el. 
Részletek

Móra Ferenc Emlékház
Móra Ferenc szülőháza a 19. század közepén készült nádtetős épület Kiskunfélegyházán. Itt kapott helyet a Móra Ferenc Emlékház. 
Részletek

Kiskunfélegyházi Kálvária és Kálvária-kápolna
A Hétfájdalmú Szűz tiszteletére felszentelt kiskunfélegyházi Kálvária-kápolnát és a Jézus keresztútját ábrázoló 14 képből álló stációsort 1829-ben emelték.
Részletek

Csongrádi Kónya-szék
A 456 hektáros csongrádi Kónya-szék különleges természetmegőrzési terület löszös, homokkal fedett hordalékkúp síksággal, a lankás hátak között időszakosan vízzel borított szikes laposokkal.
Részletek