Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Petesmalmi Vidrapark

Nagyatád
További információ

A Petesmalmi Vidraparkban a védett, rejtett életmódot folytató vidrák életmódjával, viselkedését figyelhetjük meg. A gyerekek és a felnőttek számára is különös élmény a vidrák pajkos játékának tanulmányozása. 
 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Aktív időtöltés, Állatkert, állatpark, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A park célja a vidrák saját természetes közegükben való bemutatása. A látogatói központtól induló tanösvény elején található a természetes mintára kialakított kifutó, ahol a két állandó lakó, Luca és Bendegúz rejtőzik. Ők napközben alszanak, de gondozójuk hívó szavára készséggel megmutatják magukat. Az ösvény tájékoztató táblákat és három megfigyelőkunyhót találunk. A tanösvény végigjárásával a vidrák életmódján kívül a halastavak élővilágát, a vízimadarakat (gázlómadarak, récefélék) és békákat is megfigyelhetjük. A fekete gólya nem szereti, ha megzavarják, de távolról megfigyelhetjük, és ha van egy kis szerencsénk, fekete rétisast, cigányrécét vagy jégmadarat is megpillanthatunk.

 

A Petesmalmi Vidrapark egy menhely is, fontos feladata a vidramentés. Az ország több pontjáról kerülnek ide kölykök, akiket gondozó nevel fel, majd később természetvédelmi területre szállítják, ahol szabadon engedik őket. 

 

Megközelítés: A park Lábod mellett található, Mike és a lábodi útelágazó között félúton tábla jelzi, hogy pontosan merre kell mennünk. 
 

Nézze meg a Vidraparkon készült 360 fokos képet!

 

 

Ha termálvízben való fürdőzésre vágyna, esetleg gyógykezelésen venne részt, ajánljuk a nagyatádi fürdő meglátogatását! A fedett térben 34, 38 és 42 fokos gyógymedencék, az elkülönített helyiségekben pedig kádfürdők állnak rendelkezésre. Az épületben finn szauna is található. A parkban lévő szabadtéri medencék – ahogy a fürdő többi része, köztük a különböző gyógykezelések – egész évben igénybe vehetők.