Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum

Kiskőrös
További információ
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
A világon a legismertebb magyar költő, Petőfi Sándor 1823. január 1-jén Kiskőrösön született. Szerencsére a költő Szülőházát sikerült eredeti állapotában megőrizni és autentikusan berendezni, így egy európai szinten különleges műfordítói szoborparkot és egy irodalmi múzeumot hívtak életre. Az épület a 18. században készült, az első szobájában a család bútorait vehetjük szemügyre, a konyhában pedig korabeli edényekkel találkozhatunk. Az udvari terembe érve a költő kiskőrösi tartózkodásának idejébe nyerhetünk bepillantást, az udvar igazán különleges eleme azonban a világ első köztéri Petőfi-szobra. A ház már több mint egy évszázada – az 1880-as évek óta – egyfajta zarándokhelynek számít.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskőrös látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Részletek

Kiskőrösi Szlovák Tájház
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Részletek


Részletek

Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület
A Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület a Kiskőröstől északra húzódó 92 hektáros Szücsi-erdő és a Tabdi égerláp összekapcsolásával jött létre.
Részletek

Fejetéki-mocsár
A Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő Fejetéki-mocsár természetvédelmi terület ritka és védett fajú növényeknek ad otthont. 
Részletek