Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum

Kiskőrös
További információ
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
A világon a legismertebb magyar költő, Petőfi Sándor 1823. január 1-jén Kiskőrösön született. Szerencsére a költő Szülőházát sikerült eredeti állapotában megőrizni és autentikusan berendezni, így egy európai szinten különleges műfordítói szoborparkot és egy irodalmi múzeumot hívtak életre. Az épület a 18. században készült, az első szobájában a család bútorait vehetjük szemügyre, a konyhában pedig korabeli edényekkel találkozhatunk. Az udvari terembe érve a költő kiskőrösi tartózkodásának idejébe nyerhetünk bepillantást, az udvar igazán különleges eleme azonban a világ első köztéri Petőfi-szobra. A ház már több mint egy évszázada – az 1880-as évek óta – egyfajta zarándokhelynek számít.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskőrös látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...