Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum

Kiskőrös
További információ
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
A világon a legismertebb magyar költő, Petőfi Sándor 1823. január 1-jén Kiskőrösön született. Szerencsére a költő Szülőházát sikerült eredeti állapotában megőrizni és autentikusan berendezni, így egy európai szinten különleges műfordítói szoborparkot és egy irodalmi múzeumot hívtak életre. Az épület a 18. században készült, az első szobájában a család bútorait vehetjük szemügyre, a konyhában pedig korabeli edényekkel találkozhatunk. Az udvari terembe érve a költő kiskőrösi tartózkodásának idejébe nyerhetünk bepillantást, az udvar igazán különleges eleme azonban a világ első köztéri Petőfi-szobra. A ház már több mint egy évszázada – az 1880-as évek óta – egyfajta zarándokhelynek számít.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kiskőrös látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...