Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Pilis és a Visegrádi-hegység

További információ
A Pilis és a Visegrádi-hegység jelentős része a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik.
A Visegrádi-hegységben tett látogatásunk alkalmával valószínűleg bele sem gondolunk, hogy a területe több mint 200 millió éven át változatos, elsősorban tengeri, részben pedig szárazföldi üledékképződés színtere volt. A mai megjelenését a vulkáni tevékenységnek köszönheti. A terület különleges képét emeli, hogy lombhullató erdők uralják és északról körbeöleli a Dunakanyar. Az alacsonyabb részeket cseres-tölgyes, a magasabbakat pedig bükkösök és gyertyános-tölgyesek birtokolják.
A Pilis egyik legmagasabb pontja, Dobogó-kő a hazai természetjárás központja, jelzett turistautak sokaságának kiinduló és végpontja.  A hegység nevezetes még barlangjairól, melyek közül 15 fokozottan védett.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Salamon-torony
A visegrádi alsóvár lakótornya, a Salamon-torony a korszak magyarországi építészetében szinte egyedülálló épület.
Részletek

Sibrik-domb
Visegrád környékén a Pannonia provinciát védő limes számos maradványára bukkanhatunk. Ezek közül a legjelentősebbek a római tábor maradványai, amelyek a 176 méter magas Sibrik-dombon láthatók. 
Részletek

Visegrádi Fellegvár
A visegrádi Fellegvárat nem csak a lenyűgöző dunai panoráma, hanem a történeti kiállítások miatt is érdemes meglátogatni.
Részletek

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
Részletek

Belgrád-székesegyház
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
Részletek