Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Ranzinger Vince kilátó

Tatabánya
További információ
2008-ban a Bányásznapon avatták fel a tatabányai Kő-hegyen az egykori XII-es akna felvonójából kialakított harminc méter magas Ranzinger Vince kilátót.
Tatabánya környékén nagy múltra tekint vissza a bányászat, ennek állít emléket a skanzenben lévő XV-ös akna, valamint a XII-es akna felvonójából kialakított harminc méter magas kilátó. Az építményt Ranzinger Vince bányászmérnökről nevezték el, a felújíttatást pedig az önkormányzat vállalta az évtizedeken át szénmedencében zajló kőbányászat tiszteletére. A környéken járva érdemes felmennünk a kilátó tetejére, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező falvakra, többek között Óbarokra, Oroszlányra és Komáromra. Innen pedig a kiépített turistaösvényen haladva eljuthatunk a város egy másik nevezetességéhez, a Turul emlékműhöz.

Nézzen körül a Ranzinger Vince kilátónál!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Ranzinger Vince kilátóról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tatabánya látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Szelim-barlang
A tatabányai, szép panorámájú magaslaton lévő Szelim-barlang jelentős őskori lelőhely.
Részletek

Tatabányai Múzeum
A Tatabányai Múzeumot 1971-ben alapították új- és legújabb kori történeti gyűjteményként.
Részletek

Bányászati és Ipari Skanzen
A tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen az első olyan természetes környezetben kialakított szabadtéri múzeum hazánkban, amely az ipari munkások, elsősorban a bányászok élet- és munkakörülményeit hivatott bemutatni.
Részletek


Részletek

Angolpark és Műromok
Az Angolpark vagy Angolkert a benne található Műromokkal Tata tóvárosi városrészében található. 
Részletek

Programajánló