Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ricsikai erdő

További információ
Az árnyas gyöngyvirágos, gyertyános tölgyes Ricsikai erdő szép tanújele az ezerarcú, folyókkal átszőtt, végeláthatatlan mocsarakkal és erdőségekkel teli Felső-Tisza-Vidéknek.
A Szabolcsban elhelyezkedő Tornyospálcán évtizedekre visszamenőleg nagyon sok olyan gyermekkel találkozunk, aki felismeri az ölyvöt, a gőtét vagy a tőzikét. A települést a 14. századi feljegyzésekben említették először, de a honfoglalás előtt valószínűleg szlávok éltek a területen. A környéket fák és bokrok szegélyezik, a falut pedig a hatalmas Ricsikai-erdő fogja közre. Ennek közepén találjuk a László-tanyát, amely a környék igazi kincses doboza és az itteni gyermekek egyik legkedveltebb helye. Az itt tett látogatásunk alkalmával bukkanhatunk a diófákkal beültetett tisztásra és a mögötte elhelyezkedő famatuzsálemre, melynek hatalmas, göcsörtös törzse egy régen kihalt furcsa ősállatra emlékeztet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...