Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ricsikai erdő

További információ
Az árnyas gyöngyvirágos, gyertyános tölgyes Ricsikai erdő szép tanújele az ezerarcú, folyókkal átszőtt, végeláthatatlan mocsarakkal és erdőségekkel teli Felső-Tisza-Vidéknek.
A Szabolcsban elhelyezkedő Tornyospálcán évtizedekre visszamenőleg nagyon sok olyan gyermekkel találkozunk, aki felismeri az ölyvöt, a gőtét vagy a tőzikét. A települést a 14. századi feljegyzésekben említették először, de a honfoglalás előtt valószínűleg szlávok éltek a területen. A környéket fák és bokrok szegélyezik, a falut pedig a hatalmas Ricsikai-erdő fogja közre. Ennek közepén találjuk a László-tanyát, amely a környék igazi kincses doboza és az itteni gyermekek egyik legkedveltebb helye. Az itt tett látogatásunk alkalmával bukkanhatunk a diófákkal beültetett tisztásra és a mögötte elhelyezkedő famatuzsálemre, melynek hatalmas, göcsörtös törzse egy régen kihalt furcsa ősállatra emlékeztet.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Rétközi Múzeum
A kisvárdai Rétközi Múzeum az egykori zsinagógában található. 
Részletek

Kisvárdai római katolikus templom
A kisvárdai római katolikus templom mai képe késő barokk stílusú, szentélye XV. századi, gótikus. 
Részletek

Kisvárdai vár
A kisvárdai vár Kisvárda egyik fő nevezetessége, amelyben ma a kisvárdai várszínház működik.
Részletek