Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

Győr
További információ
11 kiállítóhellyel, megyei hatókörű városi múzeumként működik a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 
A múzeum névadója, Rómer Flóris még az 1850-es években egy napilapban vetette fel az alapítás gondolatát. Úgy gondolta, a nemzetnek meg kell becsülnie a történelmi emlékeit, ennek jegyében gyűjtést szervezett. A kezdeményezés sikeres volt, így a bencés múzeum 1859-ben megnyitotta kapuit és a gyűjtemény fejlesztése később sem hagyott alább. Az 1920-as években a győri bencés múzeumot városivá akarták szervezni, de nem sikerült megegyezésre jutni, ezért az 1930-as évek végén létrehozták a Városi Múzeumot. A II. világháború után ismét megkezdődtek a tárgyalások, végül a két múzeum anyaga az egykori főapáti palotába, az Apátúr-házba költözött.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Győr látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Győri Kármelita Templom
Győrben 1697-ben telepedtek le a kármeliták, templomuk 1721-1725 között épült.
Részletek

Püspökvár
A Káptalandomb egyik meghatározó épületegyüttese a Püspöki Palota, vagy más néven a Püspökvár, az ezeréves győri püspökség székhelye. 
Részletek

Győri zsinagóga
A neoromán stílusú, nyolcszög alaprajzú győri zsinagógát a neológ izraelita egyházközség 1868-1870 között építtette.
Részletek

Esterházy-palota
A győri Esterházy-palota épülete középkori eredetű apró házak összeépítésével a XVIII. században nyerte el mai formáját.
Részletek

Győri Bazilika
A Győri Bazilika alapítása Szent István király nevéhez kötődik, az épület komoly történelmi múlttal rendelkezik.
Részletek