Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Salamon-torony

Visegrád
További információ
A visegrádi alsóvár lakótornya, a Salamon-torony a korszak magyarországi építészetében szinte egyedülálló épület.
A visegrádi kettős várrendszert az évszázadok alatt az Anjou-királyoktól a Hunyadikig több uralkodó bővítette. Az alsóvár lakótornya volt a Salamon-torony. A 13. században az elrendezését a tatárok elleni védelemnek megfelelően alakították ki. Egy évszázaddal később Csák Máté birtokába került, az átépítése pedig az Anjou királyhoz köthető. Ennek köszönhetően alakították át a második emelet keleti ablakát bejárattá, a belső termeket pedig keresztfalakkal osztották meg. Ugyanebben az évszázadban Károly Róbert is hozzátette az elképzeléseit, ami egy belső várfalöv emelésében testesült meg.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Visegrád látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Sibrik-domb
Visegrád környékén a Pannonia provinciát védő limes számos maradványára bukkanhatunk. Ezek közül a legjelentősebbek a római tábor maradványai, amelyek a 176 méter magas Sibrik-dombon láthatók. 
Részletek

Visegrádi Fellegvár
A visegrádi Fellegvárat nem csak a lenyűgöző dunai panoráma, hanem a történeti kiállítások miatt is érdemes meglátogatni.
Részletek

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
Részletek

Belgrád-székesegyház
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
Részletek

Barcsay Múzeum
A szentendrei Barcsay Múzeumban megtekinthetők Barcsay Jenő festőművész munkái.
Részletek

Programajánló