Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Salgó vára

További információ
A Salgótarjánt övező Medves egyik meredek vulkáni kúpját koronázza meg Salgó vára.
A vár története egészen a 13. századig nyúlik vissza, ami az évszázadok alatt különböző nemesi családok kezébe került. A 16. századi török jelenlét ezt a környéket is fenyegette, ezért igyekeztek minél jobban megerősíteni az építményt. Sajnos a próbálkozások nem érték el a céljukat, mert a védők megadták magukat és átadták a várat. Negyven évvel később a királyi seregnek sikerült visszaszereznie, de katonák megsemmisítették a fennmaradó védőműveket, vagyis még nagyobb károk keletkeztek. A Salgó várat a 20. század első felében turisztikai célból kilátószerűen felújították, néhány évtizeddel később pedig megkezdődtek a komolyabb helyreállítások. Az egész évben látogatható épületnek egyetlen tornya maradt fenn, de az elénk táruló panoráma miatt megéri a látogatást.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Somoskő vára és a bazaltoszlopok
A szlovák-magyar határon áll Somoskő középkori vára, ahonnan csodás kilátás nyílik a környék településeire.
Részletek

Dornyay Béla Múzeum
A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban található képtár mintegy nyolcszáz alkotásával átfogó képet nyújt a XX. század első felének hazai művészeti tendenciáiról. 
Részletek

Bányászati kiállítóhely - bányamúzeum
A salgótarjáni Bányászati kiállítóhely az ország első, földalatti bányamúzeuma, mely egy egykor működő bányarendszerben kapott helyet.
Részletek

Baglyas Kővár Bazalttömbje
Salgótarján városközpontjától tíz perc járásnyira található Baglyas Kővár Bazalttömbje, a Medves vidékének legalacsonyabban fekvő és legkisebb peremvulkáni maradványa.
Részletek

​Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet
A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben fontos geológiai, geomorfológiai, növénytani és állattani értékek találhatók.
Részletek