Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Somoskő vára és a bazaltoszlopok

További információ
A szlovák-magyar határon áll Somoskő középkori vára, ahonnan csodás kilátás nyílik a környék településeire.
A somoskői várat két dolog teszi igazán különlegessé. Az egyik az alatta található Petőfi Emlékkunyhó, a másik pedig az északi fal alatt elhelyezkedő, egykori vulkanizmust tanúsító bazaltoszlopok. Ezek a képződmények közel 500 méter magasról hajolnak ki és kísértetiesen hasonlítanak az orgonasípokra, az ívelt megjelenésű, oszlopos elválású bazaltképződményekre Somoskőn túl is természeti értékként tekintenek. A kőtenger és a bazaltorgona egyaránt a szlovák oldalról induló geológiai tanösvény része, ezen haladva juthatunk el többek között a Macskalyuki kőbányához.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Salgó vára
A Salgótarjánt övező Medves egyik meredek vulkáni kúpját koronázza meg Salgó vára.
Részletek

Dornyay Béla Múzeum
A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban található képtár mintegy nyolcszáz alkotásával átfogó képet nyújt a XX. század első felének hazai művészeti tendenciáiról. 
Részletek

Bányászati kiállítóhely - bányamúzeum
A salgótarjáni Bányászati kiállítóhely az ország első, földalatti bányamúzeuma, mely egy egykor működő bányarendszerben kapott helyet.
Részletek

Baglyas Kővár Bazalttömbje
Salgótarján városközpontjától tíz perc járásnyira található Baglyas Kővár Bazalttömbje, a Medves vidékének legalacsonyabban fekvő és legkisebb peremvulkáni maradványa.
Részletek

​Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet
A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben fontos geológiai, geomorfológiai, növénytani és állattani értékek találhatók.
Részletek