Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Somoskői Vadaspark

További információ
Az Ipoly Erdő Zrt. által létrehozott Somoskői Vadaspark 17 hektáros területen fekszik, Somoskő vára alatt.
A Sátoros-hegy, a Bagó-kő és a somoskői vár közötti völgybe olyan őshonos, vadászható magyar vadfajokat telepítettek be, mint a muflon, az őz, a dám vagy a vaddisznó. A kapuit oktatási, kutatási és bemutatási célból nyitotta meg, az idegenvezetéssel egybeköthető látogatás kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt kínál. Az itt élő állatok évszaktól függetlenül, télen-nyáron megtekinthetőek. A kisállatsimogatóban közelebbről ismerkedhetünk meg kameruni törpekecskékkel és a merinói juhokkal, de a séta során több madárfajjal is találkozhatunk – a szemfüles megfigyelők pedig a kétéltűket is észrevehetik.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Somoskő vára és a bazaltoszlopok
A szlovák-magyar határon áll Somoskő középkori vára, ahonnan csodás kilátás nyílik a környék településeire.
Részletek

Salgó vára
A Salgótarjánt övező Medves egyik meredek vulkáni kúpját koronázza meg Salgó vára.
Részletek

Boszorkánykő
A Boszorkánykőnek keresztelt különös formájú szikla Salgótól pár száz méterre helyezkedik el, és geológiai tanösvény vezet odáig.
Részletek

​Karancs-Medves Tájvédelmi Körzet
A Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben fontos geológiai, geomorfológiai, növénytani és állattani értékek találhatók.
Részletek

Dornyay Béla Múzeum
A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban található képtár mintegy nyolcszáz alkotásával átfogó képet nyújt a XX. század első felének hazai művészeti tendenciáiról. 
Részletek