Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Struccfarm Hajdúnánás

Hajdúnánás
További információ
Hajdúnánáson, a sportpálya melletti dűlőn közelíthető meg a struccfarm, mely egész évben várja a látogatókat. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Állatkert, állatpark

Szabadtéri


A dél-afrikai madarak 1993-ban érkeztek ide, egyrészt turisztikai látványosságként szolgálnak, másrészt pedig minden részük hasznosítható. Bőrükből minőségű bőrtáskák, cipők, egyéb kiegészítők, tollukból pedig használati tárgyak készülnek. Húsuk vörös és koleszterinszegény, éttermek rendelésre szállítják. Főleg ínyenceknek ajánlják, az íze marhahúsra emlékeztet, alacsony zsír és magas fehérje tartalmú. 

A világ legnagyobb madarai a laposmellű futómadarak csoportjába tartoznak. Repülni nem tudnak. Kifejlett kakasaik elérhetik a 3 méteres magasságot és a 150 kg-os testtömeget. Jellemző rájuk, hogy trióban élnek (egy kakas és két tojó) egy elkerített területen, ahogy a természetben is. 70 évig is elélhetnek, tojásuk 1,1 - 1,8 kg súlyúak, méretük 15 cm. Egy tojó egy évben akár 70 tojást is lerak, és közel 40 éven át képes erre. Kedvenc eledele a lucerna, a kukorica, az árpa, a cukorrépa, és a konyhakerti zöldségek.

Járja be a farmot egy virtuális túrán!

Közeli fürdő

A hajdúnánási fürdő strand része csendes, árnyas, parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre vágyóknak, míg fedett fürdője a gyógyulást keresőket várja. A strand 14 hektáros, csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak. Sportolásra is van lehetőség két teniszpályán és egy strandröplabda pályán. A szabadtéri gyógyvizes medencét is, amely télen is nyitva tart.