Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Sümegi Püspöki Palota

Sümeg
További információ
A sümegi Püspöki Palota kiépítésével kezdődött a város fénykora, ekkor alakult ki a barokk városkép az új palotával.
A kastély elődje egy szerény kialakítású püspöki kúria volt, melynek első említése egy 1600-as években élt veszprémi püspökhöz nyúlik vissza. Az idők során kibővítették, a mai elrendezése pedig Padányi Bíró Márton nevéhez fűződik, aki a püspökké szentelése után látott hozzá a rezidencia kiépíttetéséhez. Ennek során először kiköltöztette az udvarban lévő kocsmát és üzletet, a fokozatos lépéseknek kivitelezésének köszönhetően az 1750-es években már költözhetővé vált az épület. Ez azonban nem jelentette az alakítások végét, épp ellenkezőleg: még ebben az évszázadban copf stílusban elkészült a homlokzat parkra néző része, a nyugati homlokzat pedig az 1800-as években nyerte el a mai formáját.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Sümeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tarisznyavár
A sümegi Tarisznyavárból déli irányba lenézve láthatók a várost egykoron védő városfalak és városkapuk maradványai. 
Részletek

Sümegi vár
A sümegi vár az ország egyik legnagyobb, legépebb és legszebb fekvésű középkori váremléke.
Részletek

Capári lovasiskola - püspöki istálló
A majdnem 300 éves sümegi püspöki váristállót is 1750 körül építtették lóistállónak, emeletén magtárral. Ma is eredeti funcióját látja el és a Capári lovasiskola működik benne.
Részletek

Neolit kori tűzkőbánya
Sümeg szélén helyezkedik el a neolit kori tűzkőbánya.
Részletek

Tapolcai tavasbarlang
A város szívében található Tapolcai tavasbarlangot, ezt a különleges, víz által kialakított képződményt 1902-ben fedezték fel.
Részletek