Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Szekszárdi Babits Mihály Emlékház

Szekszárd
További információ
A szekszárdi Babits Mihály Emlékház, azaz a Kelemen-ház 1780 körül épült copfstílusban és ma is eredeti állapotában áll. 
A szekszárdiak körében Kelemen-házként emlegetett Babits-ház ma is eredeti pompájában áll, a család tulajdonába az 1850-es években került – ekkor vásárolta meg a költő nagyapja. A földszinten lévő kiállítás az önéletrajzi ihletésű regényének alakjait és helyszínét eleveníti meg, az emeleten pedig különböző dokumentumok, kéziratok és képek tolmácsolásában követhetjük nyomon az életútját. Babits hatéves koráig élt itt, de később is gyakran visszatért. A ház első szobája édesanyjáé volt – az itt lévő ágyon adott életet gyermekének –, az író lakhelyeként pedig a harmadik szoba funkcionált. Az emeleten lévő könyvtár nagy részét Babits halálát követően Török Sophie a Baumgarten Alapítvány székházába költöztette.

Nézze meg a Szekszárdi Babits Mihály Emlékházról készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szekszárd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház
A szekszárdi Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház alapjait Mészöly Miklós budapesti lakásának berendezési tárgyai és könyvtára teremtették meg.
Részletek

Baka múzeum
A szekszárdi Baka múzeum tárlata segít emlékezni azoknak, akik átélték a XX. század háborúit. 
Részletek

Wosinsky Mór Megyei Múzeum
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumot a névadó alapította hazai és külföldi expedícióin összegyűjtött - főként régészeti - anyagainak bemutatására.
Részletek

Szekszárdi borvidék
A Szekszárdi borvidék múltja egészen a kelta időkig vezethető vissza. Egyik különlegessége, hogy Eger mellett ezen a borvidéken alkalmazható a Bikavér megnevezés.
Részletek

Gemenc
Gemenc a Duna árterülete, mely 30 kilométer hosszan húzódik a folyó mentén. Természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő és annak környezete Európa legnagyobb összefüggő ártere.
Részletek

Programajánló