Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szekszárdi borvidék

Szekszárd
További információ
A Szekszárdi borvidék múltja egészen a kelta időkig vezethető vissza. Egyik különlegessége, hogy Eger mellett ezen a borvidéken alkalmazható a Bikavér megnevezés.
A hazai bortermelő területek közül az egyik legkisebb kiterjedésű, egyben legrégebbi a szekszárdi, ahol ez a hagyomány egészen az ókorig nyúlik vissza. A borvidékről nincsenek adataink a népvándorlás korából, az Árpád-korban azonban a fejedelmi törzs egyik szállásbirtokaként szolgált a terület. A fehér bor mellé a vörös társa a török hódoltság idején érkezett meg, a méltán híres kadarkát pedig a menekülő rácok hozták magukkal. A terület fejlődése egészen az 1700-as évek második feléig töretlen volt, a helyiek és az új telepesek szaktudásának egyesülésével pedig fokozatosan emelkedett a vidék szőlőtermesztésének színvonala. A Szekszárdi Bikavért hagyományosan a Kadarka, a Kékfrankos és a Kékoportó borok házasításával készítették.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szekszárd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Baka múzeum
A szekszárdi Baka múzeum tárlata segít emlékezni azoknak, akik átélték a XX. század háborúit. 
Részletek

Wosinsky Mór Megyei Múzeum
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumot a névadó alapította hazai és külföldi expedícióin összegyűjtött - főként régészeti - anyagainak bemutatására.
Részletek

Szekszárdi Babits Mihály Emlékház
A szekszárdi Babits Mihály Emlékház, azaz a Kelemen-ház 1780 körül épült copfstílusban és ma is eredeti állapotában áll. 
Részletek

Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház
A szekszárdi Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház alapjait Mészöly Miklós budapesti lakásának berendezési tárgyai és könyvtára teremtették meg.
Részletek

Gemenc
Gemenc a Duna árterülete, mely 30 kilométer hosszan húzódik a folyó mentén. Természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdő és annak környezete Európa legnagyobb összefüggő ártere.
Részletek