Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szekszárdi borvidék

Szekszárd
További információ
A Szekszárdi borvidék múltja egészen a kelta időkig vezethető vissza. Egyik különlegessége, hogy Eger mellett ezen a borvidéken alkalmazható a Bikavér megnevezés.
A hazai bortermelő területek közül az egyik legkisebb kiterjedésű, egyben legrégebbi a szekszárdi, ahol ez a hagyomány egészen az ókorig nyúlik vissza. A borvidékről nincsenek adataink a népvándorlás korából, az Árpád-korban azonban a fejedelmi törzs egyik szállásbirtokaként szolgált a terület. A fehér bor mellé a vörös társa a török hódoltság idején érkezett meg, a méltán híres kadarkát pedig a menekülő rácok hozták magukkal. A terület fejlődése egészen az 1700-as évek második feléig töretlen volt, a helyiek és az új telepesek szaktudásának egyesülésével pedig fokozatosan emelkedett a vidék szőlőtermesztésének színvonala. A Szekszárdi Bikavért hagyományosan a Kadarka, a Kékfrankos és a Kékoportó borok házasításával készítették.

Nézze meg a Szekszárdi borvidékről készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szekszárd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...