Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Szelim-barlang

Tatabánya
További információ
A tatabányai, szép panorámájú magaslaton lévő Szelim-barlang jelentős őskori lelőhely.
A Szelim-barlangot a legismertebb magyar barlangok között tartják számon, amely összekapcsolódott a Tatabánya fölé magasodó Turul szobor látványával. A jellege alapján jogosan gondolhatjuk ősemberi hajléknak, az ásatások mégis a 20. századig elkerülték. Végül az 1930-as években itt is elkezdődtek a feltárások. Ennek során a legmélyebb rétegekből előkerült csontmaradványok, valamint kőeszközök arra utalnak, hogy őseink már 70-80 ezer évvel korábban is ismerték és használták a barlangot. A legfelsőbb részek tanúbizonysága szerint pedig a középkorban is aktív életet éltek a környéken, melyre elsősorban a tekintélyes mennyiségű csontmaradvány utal.

Nézzen körül a tatabányai Szelim-barlangban!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg a Szelim-barlangról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tatabánya látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Ranzinger Vince kilátó
2008-ban a Bányásznapon avatták fel a tatabányai Kő-hegyen az egykori XII-es akna felvonójából kialakított harminc méter magas Ranzinger Vince kilátót.
Részletek

Tatabányai Múzeum
A Tatabányai Múzeumot 1971-ben alapították új- és legújabb kori történeti gyűjteményként.
Részletek

Bányászati és Ipari Skanzen
A tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen az első olyan természetes környezetben kialakított szabadtéri múzeum hazánkban, amely az ipari munkások, elsősorban a bányászok élet- és munkakörülményeit hivatott bemutatni.
Részletek


Részletek

Angolpark és Műromok
Az Angolpark vagy Angolkert a benne található Műromokkal Tata tóvárosi városrészében található. 
Részletek

Programajánló