Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szent Donát kápolna

Igal
További információ
Somogy megye egyik legszebb műemlék kápolnája a Szent Donát kápolna, mely kiváló kirándulóhely a feltöltődésre vágyóknak. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


A szőlőhegyen lévő több mint 100 éves Kőkereszt és a 2014-ben felújított Szent Donát Kápolna kellemes sétával érhető el. Évente két alkalommal tartottak misét benne: Szent Donát és Szent György napján. Ma már csak Szent Donát napján – a borhét ideje alatt – tartanak itt misét. 

Közeli fürdők 

Az igali fürdő a Dél-Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, a Balatontól mindössze 40 km-re délre, szabadtéri strand, valamint fedett gyógy- és élményfürdő résszel. A családias hangulatú fürdőben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget. A fürdőben jelenleg 13 medence található, melyek közül a gyermek-, illetve a termálmedencék majd' mindegyike különféle élményelemekkel van felszerelve, ezzel téve teljessé a fürdőzők kikapcsolódását. A szaunavilágban két különböző hőfokú finn szauna, illetve két infraszauna, valamint egy merülő medence várja a vendégeket. A pihenést tágas pihenőterek és szépen gondozott, virágokkal tarkított napozóterületek biztosítják.