Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szent István-barlang

Miskolc-Lillafüred
További információ
A Miskolc közelében, Lillafüreden található Szent István-barlang a különleges formájú cseppkövek birodalma. Járataiból a látogatók 170 méternyi szakaszt látogathatnak.
A Szent István-barlang a karsztvíz által alakított, időszakos forrásbarlang. A természeti képződményt az olyan lenyűgöző oldásformák teszik különlegessé, mint a Mamut-fogsor vagy az Anyóstorok, de e mellett minden lépésnél gyönyörű cseppkőképződményekkel találkozhatunk.
Az üreg a középső-felső triász mészkőben keletkezett, a belső útvonalának kialakítását az 1900-as években kezdték meg és 1930-as évek elején nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A Szent István-barlang egész évben aktív forrásként működik, az itt található legnagyobb cseppkőképződmény a Kupola-csarnokban lévő Megfagyott vízesés, amely a mennyezettől a padlóig beborítja a falat. Hőmérséklete a legmelegebb időben sem emelkedik 10 Celsius-fok fölé.

Tekintse meg a Szent István-barlangról készült videókat!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Miskolc-Lillafüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...


Miskolc-Lillafüred
Látnivalók
Megközelítés