Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Szent Jakab-templom

Kőszeg
További információ
A kőszegi gótikus és barokk képet mutató Szent Jakab-templomot a 14. és 15. század fordulóján építhették.
Kőszeg legrégebbi templomának különlegessége, hogy egységesíti a magyar gótikát, az olasz reneszánszt és az osztrák barokkot. A templom helyén eredetileg a ferencesek kolostora és románkori temploma állt, az átépítés gótikus hangulatát idézik a boltozatos karzatok, a szentély csúcsíves ablakai és a déli mellékhajóban fennmaradt freskók. Nyugat-Dunántúl egyik kiemelkedő műemlékében járva megcsodálhatjuk a Jézus életét ábrázoló barokk szószéket és a 18. században készült orgonát és Szent Jakab barokk szobrát is. A kriptában Széchy Máriát helyezték örök nyugalomra, az emléktábla pedig a rendi iskola nagyjaira hívja fel a figyelmünket.

Tekintse meg a kőszegi Szent Jakab-templomról készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kőszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Szállásajánló
városivárosi
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Kőszegi Borok háza
A Kőszegi Borok Házában bemutatják a kőszegi szőlő-és bor történetét, a szőlőfeldolgozás és borkészítés hagyományos eszközeit.
Részletek

Jurisics-vár
A Jurisics-vár a Kőszegi uradalom igazgatásának mindenkori központja volt már építésétől kezdve. 
Részletek

Írottkő Natúrpark
Az Írottkő Natúrpark Magyarország nyugati határszélén jelentős védett természeti értékekkel, történelmi, kulturális örökséggel rendelkező tájegység.
Részletek

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Chernel-kert, Arborétum, Múzeum
A kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban a gyerekek és a felnőttek is játékos formában ismerkedhetnek a környék élővilágával.
Részletek

Felsővár - Óház-tető kilátó
Kőszeg alapítása az Óház-tetőn kezdődött. Az itt található 13. századi Felsővár valószínűleg határőrizeti célból épült.
Részletek

Programajánló