Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szentlélek-templom

Hévíz
További információ
A helyiek által csak "kék templomként" emlegetett Szentlélek-templom Hévíz városának egyik legkülönlegesebb épülete. A hét ég felé törő tornyainak köszönhetően már a városába vezető főutca elejéről is jól lehet látni. Az épületben a modern építészet és a hagyomány ötvöződik, visszatérőek a Szentlélekre emlékeztető szimbólumok, a galambok. A templomban gyakoriak az orgonahangversenyek. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


A közel ezer fő befogadására alkalmas Szentlélek-templom Bocskai János építész tervei alapján kezdték építeni. A város és a lakosság támogatásával épült fel 3 év alatt, 1999-ben szentelték fel. A különleges épület a gótikus és a modern stíluselemeket ötvözi, hét tornya a Szentlélek ajándékát jelképezi, felülnézetből egy kitárt galamb alakjára emlékeztet, mely szintén a Szentlélekre utal. 

A templom belsejét körcikk alakúra tervezték, így a hívek a legközelebb kerülnek a liturgia központi helyéhez, az oltárhoz.  A templom díszes, festett üvegablakok, melyeket Simon Endre készített. Az oltár mellett található "Íme az ember" (Jézus Pilátus előtt) szobor és a Magyarok Nagyasszonya bronzszobrok Marton László munkái. A tűzzománc keresztúti stációk Morvay László képzőművész alkotásai.

A templom hét tornya a Szentlélek hét ajándékát jelképezi (Bölcsesség Lelke, Értelem Lelke, Tudás Lelke, Jámborság Lelke, Erősség Lelke, Jótanács Lelke, Istenfélelem Lelke). A templom kertjében számos szobrot, domborművet láthatunk.

A templom jó akusztikája miatt alkalmas orgonahangversenyek megtartására. A templomban idegennyelvű miséket is meghallgathatunk. 
A Szentlélek-templom Hévízen, a Széchenyi utca 38. szám alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Hévíz látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...