Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Sziki-tó

Balmazújváros
További információ
A Keleti-főcsatorna partján található mesterséges tó gazdag halállománnyal rendelkezik, amely kedvelt célpont a horgászok körében. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1500 - 2000

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A tó 1991-ben létesült Balmazújvárostól körülbelül 1 km-re, a Hortobágyi Nemzeti Park szélén a helybeli ”SELLŐ” horgászegyesület tagjainak minél teljesebb körü horgászlehetőség biztosítására. Ma már napi jegyes horgásztatásra is lehetőség van. A tó vízmélysége fél métertől három méterig terjed, felülete nád foltokkal tarkított. A folyamatos telepítéseknek köszönhetően szinte minden horgász eredményesen távozik a tóról. Sok védett madárfaj figyelhető meg itt. A tó környezete rendezett,  szigorúan ügyelnenk a fegyelemre és tisztaságra. 

Közeli fürdő

A balmazújvárosi fürdő az év minden napján várja a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégeket. A Kamilla Gyógyfürdőben szezonálisan üzemelő strand-, gyerek- és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyerek- és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást. Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek, a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket  - gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák  -, egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban. 2016 elején a fürdőben átadták az akár 80 fő befogadására is alkalmas szaunaházat, mely jelenleg Magyarország legnagyobb szaunaháza.