Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Tapolcai tavasbarlang

Tapolca
További információ
A város szívében található Tapolcai tavasbarlangot, ezt a különleges, víz által kialakított képződményt 1902-ben fedezték fel.
A Tapolcai tavasbarlang különlegessége, hogy nincs a világon ehhez hasonló, lakott település alatt húzódó, csónakázható barlangrendszer. Jóval többet tartogat azonban egy egyszerű csónakázásnál: a néhány éve felújított látogatóközpont a bejárat hangulatának megőrzése mellett ad helyet a földtani értékeket bemutató „Csodálatos karszt” kiállításnak.
A tárlat túlmutat a klasszikus jelzőn: a gyerekek kipróbálhatják, milyen egy barlangász élete, a látogatást a mászófal és a játszótér teszi vidám élménnyé számukra. Az allergiában vagy légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek pedig a tüneteket enyhítő 14-16 fokos állandó hőmérséklet, a magas páratartalom és a tiszta levegő miatt érdemes ellátogatniuk ide.
A Tapolcai tavasbarlang járatait a mészkő alatt fekvő dolomitból feláramló karsztvizek alakították ki, és a Malom-tavat is ezek táplálják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tapolca látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...