Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tapolcai tavasbarlang

Tapolca
További információ
A város szívében található Tapolcai tavasbarlangot, ezt a különleges, víz által kialakított képződményt 1902-ben fedezték fel.
A Tapolcai tavasbarlang különlegessége, hogy nincs a világon ehhez hasonló, lakott település alatt húzódó, csónakázható barlangrendszer. Jóval többet tartogat azonban egy egyszerű csónakázásnál: a néhány éve felújított látogatóközpont a bejárat hangulatának megőrzése mellett ad helyet a földtani értékeket bemutató „Csodálatos karszt” kiállításnak.
A tárlat túlmutat a klasszikus jelzőn: a gyerekek kipróbálhatják, milyen egy barlangász élete, a látogatást a mászófal és a játszótér teszi vidám élménnyé számukra. Az allergiában vagy légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek pedig a tüneteket enyhítő 14-16 fokos állandó hőmérséklet, a magas páratartalom és a tiszta levegő miatt érdemes ellátogatniuk ide.
A Tapolcai tavasbarlang járatait a mészkő alatt fekvő dolomitból feláramló karsztvizek alakították ki, és a Malom-tavat is ezek táplálják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tapolca látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Malom-tó és vízimalom
Az ódon épületekkel és magas kőfalakkal körülvett Malom-tó Tapolca legkedvesebb helye.
Részletek

Capári lovasiskola - püspöki istálló
A majdnem 300 éves sümegi püspöki váristállót is 1750 körül építtették lóistállónak, emeletén magtárral. Ma is eredeti funcióját látja el és a Capári lovasiskola működik benne.
Részletek

Sümegi Püspöki Palota
A sümegi Püspöki Palota kiépítésével kezdődött a város fénykora, ekkor alakult ki a barokk városkép az új palotával.
Részletek

Sümegi vár
A sümegi vár az ország egyik legnagyobb, legépebb és legszebb fekvésű középkori váremléke.
Részletek

Tarisznyavár
A sümegi Tarisznyavárból déli irányba lenézve láthatók a várost egykoron védő városfalak és városkapuk maradványai. 
Részletek