Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tettyei Mésztufa-barlang

Pécs
További információ
Pécs természeti látnivalói között említésre méltó a Tettyei Mésztufa-barlang, melynek üregrendszere a mintegy tízezer éves, vastag mésztufában alakult ki.
Az utóbbi évszázadok alatt labirintusszerű járatokat hoztak létre, amelyek valamikor a föld alatti üregek lakóhelyeként is szolgáltak. A barlang az 1900-as években nagyon felkapott volt a turisták körében, akiket belül egy sárkány várt. Az egyedülálló geológiai képződmény látványelemei közé tartozik többek között a Tettye-, és barlangtörténeti animáció, a barlanglakás és a kőbemutató. A „pokol kapujaként” emlegetett helyen minden órában indítanak egy nagyjából 40 percig tartó vezetést, amely az interaktív elemeknek köszönhetően gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élményt nyújt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Gázi Kászim pasa dzsámija
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Részletek

Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Zsolnay múzeum
Pécs legrégebbi épületében található a Zsolnay Múzeum, mely bemutatja a Zsolnay-porcelán, az eosin és a pirogránit fejlődését és legszebb darabjait.
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Programajánló