Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tihanyi Bencés Apátság

Tihany
További információ
950 év óta van Bencés Apátság a Tihanyi-félszigeten. 
Tihany említésekor a levendulamezők mellett sokak lelki szemei előtt az apátság jelenik meg. A története I. Andráshoz köthető, aki Szent Ányos és Szűz Mária tiszteletére alapította a tihanyi bencés monostort, az alapító oklevele pedig a legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt oklevél – melynek latin szövegében magyar szavakat is használtak. Az altemplom fölé a 18. században épült a szemet gyönyörködtető, messziről is feltűnő, barokk templom része. A belső tere pedig a magyar barokk kiemelkedő alkotása – a berendezés tekintetében külön említést érdemel a főoltár, a Máriacelli oltár másolata, a Jézus szíve oltár, valamint az orgonaszekrény.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tihany látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tihanyi Tájházak
A Tihanyi Tájházak múzeum célja a népi építkezés és életmód bemutatása.
Részletek

Tihanyi visszhang
Tihany híres, még ma is meglévő nevezetessége a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még nem gátolták épületek a hang szabad oda-vissza terjedését.
Részletek

Levendula Ház Látogatóközpont
A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet. 
Részletek


Részletek

Tihanyi Remetetelep - Barátlakások
Tihanyban található Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt Remetetelep, helyi nevén Barátlakások.
Részletek

Programajánló