Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tihanyi Remetetelep - Barátlakások

Tihany
További információ
Tihanyban található Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt Remetetelep, helyi nevén Barátlakások.
A Balaton egyik különleges hangulatú kincses dobozaként emlegetik a Tihanyi-félszigetet, ahol többek között olyan látványosságokat nézhetünk meg, mint a Barátlakások. A 10-11. század környékén létrejött épületekben a bizánci rítusú szerzetesek laktak. Ezekkel kapcsolatban érdemes tudni, hogy bár remetebarlangként emlegetik, nem a természet, hanem az emberi kéz hívta őket életre, ezért igazából nem nevezhetőek barlangnak. Az itt található üregeket 1913 óta lehet kényelmesen megközelíteni, mert ekkor készült el a hozzájuk vezető ösvény. Napjainkra három barátlakás maradt fenn ép állapotban. A balatoni túránk alkalmával nemcsak történelmi jelentősége miatt érdemes felvenni az úti céljaink közé, hanem azért is, mert olyan túraút vezet hozzájuk, amelynek több pontján lenyűgöző panoráma tárulhat elénk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tihany látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Tihanyi visszhang
Tihany híres, még ma is meglévő nevezetessége a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még nem gátolták épületek a hang szabad oda-vissza terjedését.
Részletek

Tihanyi Tájházak
A Tihanyi Tájházak múzeum célja a népi építkezés és életmód bemutatása.
Részletek

Tihanyi Bencés Apátság
950 év óta van Bencés Apátság a Tihanyi-félszigeten. 
Részletek

Levendula Ház Látogatóközpont
A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet. 
Részletek

Programajánló