Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tihanyi Tájházak

Tihany
További információ
A Tihanyi Tájházak múzeum célja a népi építkezés és életmód bemutatása.
Már az 1930-as években felmerült a gondolat, hogy a Parasztgazda Házat és Halászcéh Házat szabadtéri múzeumként tárják a nagyközönség elé, de a megvalósításra csak az 1960-as években került sor. Az ötlet hátterében álló cél az volt, hogy bemutassák a népi építkezést, illetve életmódot. A tihanyi házakra jellemző volt a vakolatlanság, és az ablakok körüli, fehérre meszelt szegély. A Parasztgazda Háza apró ablakaival csalogatja az érdeklődőket, belépve pedig a puritán lakószobájával, szabadkéményes konyhájával és kamrájával ejti rabul. A Halászcéh Házának különlegessége pedig, hogy ez a kategóriájának egyetlen, környékben fennmaradt képviselője.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tihany látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tihanyi visszhang
Tihany híres, még ma is meglévő nevezetessége a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még nem gátolták épületek a hang szabad oda-vissza terjedését.
Részletek

Tihanyi Bencés Apátság
950 év óta van Bencés Apátság a Tihanyi-félszigeten. 
Részletek


Részletek

Levendula Ház Látogatóközpont
A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet. 
Részletek

Tihanyi Remetetelep - Barátlakások
Tihanyban található Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt Remetetelep, helyi nevén Barátlakások.
Részletek

Programajánló