Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tisza-tó

További információ
Az Alföld északi részén fekszik a Tisza-tó, mely alkalmas fürdésre, vízi-sportok gyakorlására és kirándulásra is.
Magyarország második legnagyobb tavát mesterséges duzzasztással hozták létre. Ide látogatva mindenki talál az érdeklődésének megfelelő programot: a nyugalomra vágyók, a természetrajongók és az aktív kikapcsolódás hívei is. Az úszás mellett ugyanis lehetőség van az evezésre, valamint a motoros sportokra.
Az 1960-as évekig a területen ligeterők, fás legelők és morotvák, szántók váltották egymást, de a gátak és a kiskörei erőmű építése miatt elkezdték letermelni az erdőket. A horgászat szerelmeseinek egyik kedvelt célpontja a Tisza-tó, az élővilágot pedig többek között a gémek, a kormoránok, a tündérrózsák és a parti fűzfák teszik változatossá. A tó vadvízi világa gyalog, kerékpárral, lóháton és csónakkal is bejárható, ellenben a Tisza-tavi madárrezervátum védett terület, csak vezetővel látogatható.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tájház és népi lakóházak
A Tájház kiállításának segítségével megismerhetjük Poroszló múltját és a poroszlói emberek életmódját.
Részletek

Graefl-kastély
A tornyos Graefl-kastélyt 1872-ben építtette Graefl Károly, majd fia, Jenő megnagyobbította az épületet. A kastély ma is Poroszló egyik legszebb ékessége.
Részletek

Lipcsey-kúria
A tiszafüredi klasszicista stílusú Lipcsey-kúriában 1949-ben nyílt meg a Kiss Pál Múzeum, amely az első falumúzeum volt az országban. 
Részletek

Meggyes-csárda
Tiszafüred építészeti örökségei közül kiemelendő a Meggyes-csárda, amelyet 1760 és 1770 között építettek a leégett elődje helyére. 
Részletek