Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Tiszakürti Arborétum

További információ
A Tiszakürti Arborétum meglátogatásra legalkalmasabb a Tisza-menti növénygyűjteményt virágba borító május és a pompás lombszíneződést hozó október.
Tiszakürtön elsőként egy gróf építtetett vadászkastélyt, majd családjával ezt választotta otthonának. A kert alapjául a református egyháztól megvásárolt erdős-mocsaras terület szolgált, ami külföldi fajok telepítésére is alkalmas volt. A lehetőséget kihasználva nemcsak az országban megtalálható, hanem Európa más területeiről származó növényeket is telepítettek. Ez adta az alapját a főúri kertnek, amelyet később arborétummá emeltek.
A háborúk ezt a területet sem kímélték, ezért az 1960-as években újra gondozásba kellett venni. Ennek köszönhetően védett területté nyilvánították és felmerült a bővítés gondolata, majd 1985-ben megszületett a Tiszakürti Arborétum.

Járja be a Tiszakürti Arborétumot egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.Tekintse meg a Tiszakürti Arborétumról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...