Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet

További információ
Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet egyediségét adja, hogy itt keverednek össze a különböző flóra- és faunaelemek a hegyvidék és az Alföld ütközőzónájában.
A tájvédelmi terület két részből áll. Az egyik hazánk egyik legnagyobb vulkanikus szigethegye, a finom borairól híres tokaji Nagykopasz-hegy, melynek természetvédelmi értékeinek nagy része a déli száraz oldalon található. A tölgyes-bokorerdőket a virágba borult rétek váltják fel, az itt élő orchideafajok némelyike pedig ritkaságszámba megy. A körzet másik területe Bodrogzug, amely általában évente kétszer kerül víz alá és csak a helyenként megvillanó erdőfoltok emlékeztetnek rá, hogy itt tulajdonképpen szárazföld van. A vízi élővilág ettől függetlenül lenyűgöző, a mocsaras foltok, a morotvatavak mellett a fűz-nyár puhafaligetekkel is találkozhatunk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Rákóczi-Dessewffy kastély
A Rákóczi-Dessewffy kastély az 1700-as években épült, barokk stílusban. Előbb a Rákóczi családé, majd kincstári sótárnoki épület lett, azt követően a Dessewffy család tulajdona.
Részletek

Sárospataki vár
A sárospataki vár vagy Rákóczi-vár középkori épületét I. Endre király építtette.
Részletek