Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Tokaji pincesor

Tokaj
További információ
A tokaji Szerelmi pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre, a vasúttal párhuzamosan futó hegylábon.
Hazánk borvidékei közül méltán híres a tokaji. A terület szőlőtermesztésének története egészen a 11. századig nyúlik vissza, a bornak pedig kulcsfontosságú szerepe volt a Rákóczi-szabadságharc idején – a diplomácia egyik eszközeként szolgált. Ennek köszönhetően olyan történelmi személyek nyilatkoztak elismerően az italról, mint XIV. Lajos, Goethe és Schubert. Az itt található Szerelmi pincesort a honfoglalás tiszteletére hozták létre a vasúttal szemben lévő hegylábon. A borházak mögött és alatt nemespenésszel borított, nagyszerű klímával rendelkező pincék optimális környezetet adnak az aszúk, illetve a szamorodnik éréséhez. Az itt tett látogatásunk alkalmával érdemes megkóstolnunk ezeket a a különleges borokat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tokaj látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Tokaji borvidék
A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta.
Részletek

Az elpusztult tokaji vár maradványai
A mára elpusztult tokaji vár a Bodrog és a Tisza összefolyásánál épült. Ma már csak az egyik fal maradványai állnak.
Részletek

Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet
Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet egyediségét adja, hogy itt keverednek össze a különböző flóra- és faunaelemek a hegyvidék és az Alföld ütközőzónájában.
Részletek

Rákóczi-Dessewffy kastély
A Rákóczi-Dessewffy kastély az 1700-as években épült, barokk stílusban. Előbb a Rákóczi családé, majd kincstári sótárnoki épület lett, azt követően a Dessewffy család tulajdona.
Részletek

Programajánló