Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Tokaji pincesor

Tokaj
További információ
A tokaji Szerelmi pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre, a vasúttal párhuzamosan futó hegylábon.
Hazánk borvidékei közül méltán híres a tokaji. A terület szőlőtermesztésének története egészen a 11. századig nyúlik vissza, a bornak pedig kulcsfontosságú szerepe volt a Rákóczi-szabadságharc idején – a diplomácia egyik eszközeként szolgált. Ennek köszönhetően olyan történelmi személyek nyilatkoztak elismerően az italról, mint XIV. Lajos, Goethe és Schubert. Az itt található Szerelmi pincesort a honfoglalás tiszteletére hozták létre a vasúttal szemben lévő hegylábon. A borházak mögött és alatt nemespenésszel borított, nagyszerű klímával rendelkező pincék optimális környezetet adnak az aszúk, illetve a szamorodnik éréséhez. Az itt tett látogatásunk alkalmával érdemes megkóstolnunk ezeket a a különleges borokat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Tokaj látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...