Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Velencei-tó

További információ
A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava, hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
A Budapesttől mintegy 50 km-re található Velencei-tó minden korosztályt élményekkel vár. A napsütés hatására, valamint az átlagosan csupán 1,5 méteres mélysége miatt, ez Európa egyik legmelegebb tava. A víz hőmérséklete a nyári hónapokban elérheti a 26-28 fokot is. A tó partján fövenyes, pezsgő életű strandok várják a kikapcsolódni és sportolni vágyókat. A déli part sekély vizű strandjai a kisgyermekek számára is biztonságos fürdőzési lehetőséget kínálnak. 
A déli parton fakadó gyógyvíz mellett a környéken könnyen teljesíthető túrákat tehetünk meg. A sportot komolyabban űzők élhetnek az országúti vagy hegyi kerékpározás lehetőségével, az északi part pedig a hegyek rajongóit várja. A környék egyedülálló élővilággal büszkélkedhet, így a kirándulás alkalmával érdemes ezeket is megfigyelni. Útvonalként választhatjuk a Madárdal vagy a Csillárka vízi tanösvényt, ellátogathatunk a Dinnyési Templomkertbe, az Agárdi Sport és Szabadidő központba, a Chernel István Madárvártába vagy a Velencei-tavi madárrezervátumba.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...