Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Visegrádi Fellegvár

Visegrád
További információ
A visegrádi Fellegvárat nem csak a lenyűgöző dunai panoráma, hanem a történeti kiállítások miatt is érdemes meglátogatni.
A Dunakanyar egyik emblematikus látképeként tartják számon a Visegrád felett magasodó fellegvárat, melynek története a 13. századig nyúlik vissza. Ekkor építtette ki a visegrádi erődítményrendszert IV. Béla – aminek első része a fellegvár volt. Ehhez az együtteshez a következő időszakokban szinte mindegyik uralkodó hozzátett – falövezetet, erődítményt vagy egy épületrészt. A jelentőségét alátámasztja, hogy Károly Róbert ide hozatta a Szentkoronát, és két évszázadon keresztül itt őrizték. A vár a török csatáknak is ki volt téve, de szerencsére ezeket az ostromokat kiállta. Sajnos hiába, mert az 1700-as évek elején sok magyar várhoz hasonlóan az osztrákok pusztításának esett áldozatául. Szerencsére a 19. században újra felfedezték, a 20. században pedig hozzáláttak a rekonstruálásához.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Visegrád látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...


Fürdők
Lepence Spa