Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Visegrádi Fellegvár

Visegrád
További információ
A visegrádi Fellegvárat nem csak a lenyűgöző dunai panoráma, hanem a történeti kiállítások miatt is érdemes meglátogatni.
A Dunakanyar egyik emblematikus látképeként tartják számon a Visegrád felett magasodó fellegvárat, melynek története a 13. századig nyúlik vissza. Ekkor építtette ki a visegrádi erődítményrendszert IV. Béla – aminek első része a fellegvár volt. Ehhez az együtteshez a következő időszakokban szinte mindegyik uralkodó hozzátett – falövezetet, erődítményt vagy egy épületrészt. A jelentőségét alátámasztja, hogy Károly Róbert ide hozatta a Szentkoronát, és két évszázadon keresztül itt őrizték. A vár a török csatáknak is ki volt téve, de szerencsére ezeket az ostromokat kiállta. Sajnos hiába, mert az 1700-as évek elején sok magyar várhoz hasonlóan az osztrákok pusztításának esett áldozatául. Szerencsére a 19. században újra felfedezték, a 20. században pedig hozzáláttak a rekonstruálásához.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Visegrád látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Salamon-torony
A visegrádi alsóvár lakótornya, a Salamon-torony a korszak magyarországi építészetében szinte egyedülálló épület.
Részletek

Sibrik-domb
Visegrád környékén a Pannonia provinciát védő limes számos maradványára bukkanhatunk. Ezek közül a legjelentősebbek a római tábor maradványai, amelyek a 176 méter magas Sibrik-dombon láthatók. 
Részletek

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
Részletek

Belgrád-székesegyház
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
Részletek

Barcsay Múzeum
A szentendrei Barcsay Múzeumban megtekinthetők Barcsay Jenő festőművész munkái.
Részletek

Programajánló