Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Visegrádi Zugfőzde Pálinkamúzeum

Visegrád
További információ
A Zugfőzde Pálinkamúzeumban a látogatók megismerkedhetnek a pálinkafőzés történetével, valamint bepillanthatást nyerhetnek a tiltott pálinkafőzés rejtélyeibe. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A tiltott pálinkafőzés több évtizedet ölelt fel Magyarországon a Tanácsköztársaság utáni időktől egészen 2010-ig. A népi pálinkafőzés teljes eszközanyaga sajnos nincs múzeumokban, hiszen az egyéni találékonyság ezen a területen határtalan volt, naponta születtek újabb és újabb megoldások. A múzeumban a népi zugfőzési tudomány egy részének megismerésére van lehetőség. A pálinkatörténeti kiállítás megtekintése mellett szakértői segítséggel összeállított pálinka íz sorokat is kóstolhatnak a látogatók. 

 

Közeli fürdő

A visegrádi fürdő korszerű wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálfürdővel várja a vendégeket. A Lepence Spa az év minden napján látogatható. Az erdős hegyoldalba épült római és török hangulatú fürdő széleskörű wellness szolgáltatásokat biztosít és képzett szakemberekkel várja a vendégeket. A fürdőben egy 30-40 fokos tepidárium, a szuanaparkban pedig finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, három aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna található.

 Fürdők
Lepence Spa