Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Zselici Tájvédelmi Körzet

További információ
A Duna–Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó Zselici Tájvédelmi Körzet területe 8337 hektár, ebből fokozottan védett 140 hektár.
A Zselici táj jellegzetes képéhez tartoznak a széles, lapos dombhátak, és az ezek között húzódó völgyeket borító erdős területek. A környék legkiemelkedőbb pontja a 358 méter magasan található Hollófészek, amely nem mondható egy markáns hegységnek, viszont meghatározó szerepet játszott az élővilág kialakulásában. Az itt lévő növénytakaró különleges elemei közé tartozik a hazánkban egyedülálló ezüsthársas bükkös, valamint az ezüsthársas-gyertyános-tölgyes. A gyepszinten a kisvirágú hunyorral és a meténggel találkozhatunk, de képviseltetik magukat az örökzöld növények, a szúrós és lónyelvű csodabogyók, ezen kívül lépten-nyomon orchideák tűnhetnek fel előttünk.

Járja be a Zselici Tájvédelmi Körzetet egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


Nézzen körül a Zselici Tájvédelmi Körzet területén!

Mozgassa a 360 fokos képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Vasúti Emlékmúzeum
A kaposvári Vasúti Emlékmúzeum állandó kiállítása bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait. 
Részletek

Rippl-Rónai Múzeum
Kaposvár legjelentősebb közművelődési intézményének, a Rippl-Rónai Múzeumnak az egykori Vármegyeháza ad helyszínt. 
Részletek

Vaszary Képtár és Vaszary Emlékház
Az országosan ismert kaposvári Vaszary Képtár kortárs időszaki képző- és iparművészeti kiállítások színhelye, míg a Vaszary Emlékház a festő életpályának különböző korszakait mutatja be.
Részletek

Deseda
A Deseda, hazánk leghosszabb mesterséges tava, Kaposvártól északra található.
Részletek

Steiner Gyűjtemény
A kaposvári Steiner Gyűjtemény a házaspár magángyűjteményeként a Kárpát-medence XIX. században készített öntöttvas használati- és dísztárgyait mutatja be.
Részletek