Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Zsitvay-kilátó

Visegrád
További információ
A Pilis – Visegrádi-hegységben álló Zsitvay-kilátó kedvelt kirándulóhely a környékbeliek és a messzebbről érkezők körében is.

Nekik ajánljuk: Családok, Családok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: ingyenesen látogatható

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A Zsitvay-kilátót 1933-ban építették a 378 méter magas Nagyvillám tetejére. 2005-ben műemlékké nyilvánították. Nevét a múlt század egyik kiemelkedő személyiségéről, Zsitvay Tiborról kapta, aki igazságügyi miniszter, a Nemzetgyűlés és a Magyar Turista Szövetség elnöke is volt. 
A kilátó és a Nagyvillám térsége népszerű kiránduló helyszín. A kilátóból tiszta időben a fővárost és 100 kilométeres környezetét is megcsodálhatjuk, a Mátrától a Pilisig és Zsámbéki-medencéig. A Dunakanyar legszebb részeiben gyönyörködhetünk. A jól azonosítható látnivalók irányát a kilátószinten ábrák és feliratok jelzik.
Megközelítés: A Zsitvay-kilátó Visegrád vagy a 11. számú országút felől a Panoráma úton közelíthető meg gépjárművel, egészen a kilátó alatt lévő parkolóig. Onnan egy tíz perces séta vezet föl akilátóhoz. 

Közeli fürdő

A visegrádi fürdő korszerű wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálfürdővel várja a vendégeket. A Lepence Spa az év minden napján látogatható. Az erdős hegyoldalba épült római és török hangulatú fürdő széleskörű wellness szolgáltatásokat biztosít és képzett szakemberekkel várja a vendégeket. A fürdőben egy 30-40 fokos tepidárium, a szuanaparkban pedig finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, három aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna található.

 Fürdők
Lepence Spa