Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Zsolnay múzeum

Pécs
További információ
Pécs legrégebbi épületében található a Zsolnay Múzeum, mely bemutatja a Zsolnay-porcelán, az eosin és a pirogránit fejlődését és legszebb darabjait.
A Zsolnay Kulturális Negyed néhány éve nyerte el végső formáját, a felújítási munkálatok kiterjedtek a gyárépületre és a család egykori lakhelyére is. Pécs városfejlődésnek szempontjából ipari, művészeti és kulturális tekintetben egyaránt kiemelt jelentőségű volt a Zsolnay gyár.
Az egész évben megtekinthető Zsolnay gyűjteményt felsorakoztató kiállítás bemutatja az építészeti kerámia fejlődését, a tárlat különleges pontja a máriafalvi neogótikus oltár, illetve a Kacsás kút. A Zsolnay Múzeum emeletén kronologikus sorrendben haladhatunk végig a művészeti alkotásokon a stílusirányzatok és a tervezők szerinti csoportosítás szerint.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Pécs látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Pécsi székesegyház
A pécsi székesegyház mai formáját az 1882-1891 között történt átépítés eredményeként nyerte el. 
Részletek

Csontváry Múzeum
A pécsi Csontváry Múzeum neoreneszánsz épületében található a magyar festészet talán legkülönösebb egyéniségének, Csontváry Kosztka Tivadarnak kiállítása.
Részletek

Barbakán
A pécsi Barbakán lőrésekkel tagolt magas várfalának nyugati sarkán elhelyezkedő építmény tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.
Részletek

Gázi Kászim pasa dzsámija
A pécsi városközpontban található Gázi Kászim pasa dzsámija az egyik legjobban épségben maradt dzsámi Európában.
Részletek

Ókeresztény sírkamrák
Pécs belvárosának északnyugati részén található az Ókeresztény sírkamrák, ez a 4. századból fennmaradt nekropolisz, ahová a város akkori lakói temetkeztek.
Részletek

Programajánló