Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

8. Magyar Filmszüret

Debrecen

8. Magyar Filmszüret

A 111 éves Apolló mozi 11 napján, január 25. és február 4. között a 2023-as év legjobb hazai mozifilmjei kapnak főszerepet. A 8. Magyar Filmszüret minden napján közönségtalálkozók várják a filmrajongókat, melyek során rengeteg érdekesség és műhelytitok tárul fel a magyar filmek világából mindez kedvezményes jegyárak mellett.

 

 

A Magyar Filmszüret az ország egyik legnagyobb hazai filmekkel foglalkozó debreceni filmfesztiválja. Műsorra kerülnek az idei legjobb filmek, mint például a Semmelweis – mely az év legnézettebb filmje volt közvetlenül az Oppenheimer és a Barbie mögött. A hagyományoknak megfelelően több film is a Filmszüreten debütál, így premier előtti vetítéseken láthatják először az országban a Lefkovicsék gyászolnak című filmet, továbbá a Keskeny út a boldogság felé, az Árni és a Nyersanyag című filmeket is együtt köszöntheti a közönség. A Filmszüreten mindenki megtalálja az őt megszólító sztorit, hiszen válogathat majd romantikus filmek (Szerelem lábujjhegyen), animációk (Műanyag égbolt, Kojot négy lelke), drámák (Hat hét, Magyarázat mindenre, Elfogy a levegő), vígjátékok (Cicaverzum), thrillerek (Mesterjátszma) és hősfilmek (Hadik) között.

A moziélmények mellett minden nap közönségtalálkozókon beszélgethetnek a látogatók az alkotókkal, rendezőkkel, színészekkel. A Filmszüret alatt - csak néhány ismert művészt említve – ezekben a napokban Debrecenben várja a lelkes nézőket Kerekes Vica és Nagy Zsolt; személyesen lesz jelen az Oscar-díjra nevezett animáció, a Kojot négy lelke című film rendezője Gauder Áron; Virsinszki Zoltán és Michl Júlia a Legénybúcsú sztárjai a rendezővel, Rózsa Gáborral együtt érkeznek közönségtalálkozóra; Ljasuk Dimitry természetes élőhelyét egy teljes napig az Apolló moziba helyezi át, ahol vetítésre kerül mindhárom Tisza-tavi filmje és minden film után beszélgetésekre várja a jelenlevőket; megismerheti a közönség Nagy Katica színésznőt, a Semmelweis női csillagát; Sopsits Árpád és Adonyi-Walsh Gáspár látogatása is várható.

Hagyománnyá vált a Magyar Filmszüret életében, hogy neves magyar alkotók vállalnak védnöki feladatokat, beállva a fesztivál mellé, ezáltal a magyar film népszerűsítése mögé is.  A fesztivál idén két kiemelt vendége, védnöke Törőcsik Franciska színésznő, továbbá Ljasuk Dimitry filmrendező, színész és természetvédő

 

A közönség 11 napon keresztül válogathat a nagyszerű filmekből, ráadásul kedvezményes jegyárakon. A kedvezményes jegyek 800 Ft-ért, a premier előtti vetítésekre pedig 1.600 Ft-ért lesznek elérhetőek az Apolló mozi weboldalán, melyek magában foglalják az adott filmhez kapcsolódó beszélgetésen történő részvételt.

A filmrajongókat január 25. és február 4. között, 11 napon keresztül várja a debreceni Apolló mozi nagyszerű moziélményekkel és fantasztikus beszélgetésekkel a 8. Magyar Filmszüreten.

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) 8. Magyar Filmszüret: január 23.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2025. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Debrecen
Látnivalók