Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Debreceni Harry Potter-hétvége

Debrecen

Debreceni Harry Potter-hétvége

A muglik minden érzékszervére jut egy kis Harry Potter Debrecenben. Olvashatjuk, megfesthetjük, sőt, bele is kóstolhatunk a roxforti világba az új debreceni minifesztiválon.

 

Az első Debreceni Harry Potter-hétvége öt helyszínen, rengeteg műsorral és kikapcsolódási lehetőséggel várja közönségét február 23. és 25. között. A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. és Némethy-Szilágyi Norbert első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal álmodták meg a közelmúltban a találkozót J. K. Rowling hétkötetes regénysorozata nyomán, mely nemcsak könyvben, hanem a filmvásznon is futótűzként aratott világsikert. A háromnapos fesztivál többek között moziélményt, Slam Poetry-estet és varázslatos éttermi menüt kínál Harry Potter világából, de nem csalódhatnak azok sem, akiket elsősorban az ismert sorozat szereplőinek öltözete varázsolt el. Némethy-Szilágyi Norbert arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyi közösségek összefogásával megrendezendő Harry Potter-hétvége legfontosabb küldetése közelebb hozni a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához. Hozzáfűzte, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek szóló élményelemekkel igyekeztek úgy összeállítani a programkínálatot, hogy 3-tól 112 éves korig mindenki találjon kedvére valót. A találkozó fontos üzenete az is, hogy debreceni közösségek és vendéglátóhelyek összefogásával valósulhat meg.

 

A Harry Potter-hétvége egyik kiemelt közreműködője Kostyál Viktor grafikus-karikaturista lesz, aki az Apolló Mozi vendégvárójában pár perc alatt bárkiből roxforti diákot varázsol. Közönségtalálkozóra érkezik Debrecenbe Harry magyarhangja, Gacsal Ádám szinkronszínész, míg a legkisebbeket varázspálca-készítő foglalkozásra hívják a szervezők. Az első Debreceni Harry Potter-hétvége mindhárom napján számára „galleonbarát” kávéakciók és meglepetések várják a közönséget, míg egy belvárosi étteremben megismerhetjük a varázslatos roxforti ízvilágot.

 

 

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Debreceni Harry Potter-hétvége: február 21.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2025. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Debrecen
Látnivalók