Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Debreceni Tavaszi Fesztivál

Debrecen 2024. április 04. - 2024. április 19.
Hely4026 Debrecen


Debreceni Tavaszi Fesztivál
Április 4. és 19. között újra várja közönségét a város kulturális évadnyitójának is gyakran nevezett Debreceni Tavaszi Fesztivál. 

A nagymúltú találkozó célja, hogy Debrecen város napjához kapcsolódóan kiemelt szerepet kapjanak az itt megalkotott művészeti tartalmak, mind szélesebb és szélesebb körben mutatva be kulturális értékekeinket. A Csokonai Nemzeti Színház hét előadással várja a kultúra szerelmeseit, köztük a különleges María De Buenos Aires tangó-opera premierjével – mondta Szabó K. István, színházunk művészeti vezetője a beharangozó sajtótájékoztatón.

 

A Tavaszi Fesztivál idei programkínálata a debreceniség, az évfordulós alkotók és az újdonságok hármasa köré csoportosul, kiemelve közösségek, a helyi civil kezdeményezések értékeit.

 

A Debreceni Tavaszi Fesztivál egyik központi programeleme a Vendégségben a Kodály Kórusnál című est lesz. Jānis Ozols, a világhírű Cosmos a capella együttes egykori tagja a Stockholmi Királyi Zeneművészeti Főiskolán szerzett kóruskarmesteri diplomát. A Cosmos tagjaként olyan világhírű zenészekkel és együttesekkel dolgozott együtt, mint Bobby McFerrin, a The Real Group, a Take 6, a Manhattan Transfer, a The Hilliard Ensemble, a The New York Voices, a Flying Pickets, az M-Pact és az izlandi zenei ikon, Björk. Számos figyelemre méltó eredményt ért el szülőhazájában és külföldön egyaránt: nevéhez kötődik A legjobb karmesternek járó különdíj a 13. Nemzetközi Kórusversenyen Barcelonában és A legjobb új karmester díja a 49. Nemzetközi Kórusversenyen. Ozols karnagy vezetésével a Kodály Kórus a balti államok zenei világába kalauzolja el az érdeklődőket április 19-én 19 órától a Debreceni Egyetem Aulájában.

 

A kéthetes találkozó most először valósulhat meg a debreceni kulturális intézmények összefogásával; míg idén a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft., a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen és a Kodály Filharmónia Debrecen a csatlakozik programjaival a fesztiválhoz, a tervek szerint évről évre bővül majd a szervezők köre.

 

 Több információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Debrecen
Látnivalók