Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Debreceni Virágkarnevál

Debrecen
Hely4026 Debrecen


Debreceni Virágkarnevál
A nyári fesztiváli időszak legvirágosabb rendezvénye idén augusztusban is színes programokkal várja Debrecenben a látogatókat. 
Az elmúlt 50 évben több mint 500 virágkocsi-kompozíció, több mint 1000 külföldi és hazai művészeti csoport, több millió szál virág, több tízezer közreműködő és több száz „virágos” program színesítette a rendezvényt. Idén a rendezvény megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba, ahol látványos show-val zárul a reggeli felvonulás.
Helyszín: a felvonulás útvonala
Hazánk egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvényének központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, amely keretében a több százezer szál élővirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas és 10 méter hosszú virágkompozíciók nívós hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében haladnak végig Debrecen utcáin.
Az előző évi leglátványosabb programon, az augusztus 20-ai karneváli menetben hazai és külföldi tánccsoportok, zenekarok, fantasztikus jelmezekben felvonuló előadók - firenzei zászlóforgatók, cyberpunk időutazók, spanyol naptáncosok, koreai legyezőmesterek - és természetesen a virágkocsikompozíciók parádéztak, összesen 1.400-an a négy kilométeres távon. Több mint 40.000 ember követte őket figyelemmel a lelátókon és az útvonal mentén elhelyezett kordonok mellett, továbbá több százezren figyelték az eseményeket televízióban, rádión vagy online.  
Az egyik legnépszerűbb programnak a hazai kézműves söröket is felvonultató Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake mutatkozott, mely 36.000 látogatót számlált. A Dósa nádor téren egy ecuadori zenekar kubai zenéire rögtönzött salsa esttel búcsúztak belvárosi zenés estek, melyeken több mint 5.000-en vettek részt az egy hét alatt. Az egyik legszebb program címet a Világok virága nevet viselő rózsaültetés kapta, melyen a városba érkező külföldi művészeti csoportokkal közösen ültették be a Székelyek parkját az összetartozást és a nemzetek közötti békét szimbolizálva. A legnagyobb rendezvényeknek a Kossuth téri koncertek bizonyultak, ahol minden este teltház előtt játszottak a fellépők: többek között a Punnany Massif, a Magashegyi Underground, Fenyő Miki és Horváth Tamás. Szombaton az István, a király – A rock koncert is hatalmas sikert aratott Feke Pál rendezésében és szereplésével, legalább 10.000-en hallgatták a már jól ismert számokat. Népszerű eseményként debütált az első alkalommal megrendezett BOTANICA is, mely növényvásárt, növénygondozás és környezetvédelem témájú előadásokat, továbbá az I. Nemzetközi Virágkötészeti Versenyt is megmutatta a közönségnek.
 
A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Debreceni Virágkarnevál: augusztus 14.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2023. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Debrecen
Látnivalók