Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Dunakanyar Művészeti Fesztivál

Visegrád 2021. június 05. - 2021. augusztus 29.

Dunakanyar Művészeti Fesztivál

Dunakanyar Művészeti Fesztivál: két hónapon át tartó kulturális kavalkád

A Dunakanyar Művészeti Fesztivál 2021 júniusától egészen augusztus végéig tartott, és számos színházi, zenei, képzőművészeti és egyéb kulturális programot kínált a látogatóknak. A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a Dunántúli-középhegységben található Dunakanyart, és egyúttal lehetőséget biztosítson a helyi és külföldi közönségnek arra, hogy megismerje a térség gazdag kulturális örökségét.

A fesztivál programjai több helyszínen kerültek megrendezésre, a Váci Hajóállomástól az Esztergomi Hajóállomásig. A fő rendezvények a Visegrádi Hajóállomáson lévő Duna Event állóhajón kerültek megrendezésre, de a nyár folyamán a Dunakanyari Körjárataink kikötőiben térzenei programokkal, illetve autóbemutatóval is vártuk az érdeklődőket.

 

Színház

A fesztivál színházi programjai között szerepelt klasszikus és kortárs darabok, valamint számos gyermekelőadás is. A fesztivál nyitóelőadásaként a Vígszínház előadta Shakespeare Rómeó és Júlia című darabját. A fesztivál további színházi előadásai között szerepelt többek között a Katona József Színház Csongor és Tünde című darabja, a Nemzeti Színház Mágnás Miska című zenés játéka, valamint a Budaörsi Játékszín A padlás című musicalje.

 

Zene

A fesztivál zenei programjai között szerepelt klasszikus, népzene, jazz, rock és pop zene is. A fesztivál nyitókoncertjén a Magyar Állami Operaház Zenekara lépett fel. A fesztivál további zenei programjai között szerepelt többek között a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynő című operettje, a 3+2 együttes koncertje, valamint a Quimby koncertje.

 

Képzőművészet

A fesztivál képzőművészeti programjai között szerepelt kiállítások, művésztelepek és workshopok. A fesztivál nyitókiállításaként a Magyar Nemzeti Galéria A magyar művészet kincsei című kiállítása volt látható. A fesztivál további képzőművészeti programjai között szerepelt többek között a Visegrádi Művésztelep kiállítása, valamint a Dunakanyari Art Camp workshopjai.

 

Egyéb programok

A fesztivál egyéb programjai között szerepelt filmvetítések, irodalmi estek, valamint számos családi program. A fesztivál nyitófilmjeként a Vöröslámpa című magyar film volt látható. A fesztivál további programjai között szerepelt többek között a Magyar Írószövetség irodalmi estje, valamint a Dunakanyari Gyermekfesztivál.

 

Összegzés

A Dunakanyar Művészeti Fesztivál sikeres esemény volt, amely lehetőséget biztosított a látogatóknak arra, hogy megismerjék a Dunakanyar kulturális örökségét. A fesztivál programjai változatosak és színvonalasak voltak, és a látogatók minden korosztályból megtalálhatták a kedvükre valót.

 

 

Fürdőajánló 

 

A Lepence Spa korszerű wellness szolgáltatásokkal és gyógyhatású termálfürdővel várja a vendégeket. A visegrádi fürdő az év minden napján látogatható. Az erdős hegyoldalba épült római és török hangulatú Lepence Spa széleskörű wellness szolgáltatásokat biztosít és képzett szakemberekkel várja a vendégeket. A fürdőben egy 30-40 fokos tepidárium, a szuanaparkban pedig finn szauna és gőzfürdő merülő medencével, illatos gőzkamra, három aromakabin, jégkút, élményzuhanyok, infrakabin és natúr szauna található.

 

 Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Visegrád
Látnivalók