Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep, Darufesztivál és Kézműves Vásár 2022

Debrecen
HelyKilenclyukú híd - Hortobágy


Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep, Darufesztivál és Kézműves Vásár

A Szent Dömötör napi őszi behajtás a természet és a gazdálkodás ünnepe! 
A behajtás minden évben az egyik leginkább várt hortobágyi esemény. A legelőkről a haszonállat behajtás évszázados népszokása elevenedik meg ezen a napon a Hortobágyon, ahol egész napos programokkal, filmvetítéssel, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, bográcsos ételekkel, csillagászati bemutatóval és vásárral várják az érdeklődőket!

 

A behajtásnak megvoltak a jeles napokhoz kapcsolódó határnapjai: a marhákat Katalin, vagy Mihály napján, a juhokat Dömötör napján hajtották haza. Ehhez kapcsolódott a pásztorok elszámoltatása és bérfizetés is. Dömötör napjának megünneplése a pásztorok körében mindig is nagy eseménynek számított, hiszen a csárdában akár több napon át mulattak és bált tartottak.

Nézze meg a Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnepről készült videókat!


A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi évek tapasztalata alapján valószínűleg az alábbi időpontban/időszakban kerül megrendezésre: 2022. október 23.. Előfordulhat azonban egy héttel korábbi vagy későbbi időpont is. Bővebb információért kérjük, forduljon a szervezőkhöz. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.

A legjobb elérhető szállások Debrecenben az Aquaticum közelében

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...Megnézem
2022. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Debrecen
Látnivalók