Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

Debrecen
Hely4071 Hortobágy, Pusztai Állatpark


Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó
Minden évben a Hortobágyon megrendezésre kerülő Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó a szürkemarhát vigyázó pásztorok, gulyások körében még ma is élő hagyományokat, mesterségük fogásait kívánja bemutatni. A gulyások és a bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat.
Főbb versenyszámok lesznek: fülszám olvasás, karikás ostor használat, vízhúzás gémeskútból, állatszámlálás (mely során hídon áthaladó állatok létszámát kell minél pontosabban megbecsülni), gulyásbot dobás és pányvadobás.

Nézze meg a hortobágyi Országos Pásztortalálkozóról készült videót!

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó: május 31.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2025. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Debrecen
Látnivalók